K2 juf Hilde - juf Dora

Lente
Onze kleuters hebben de voorbije weken, samen met juf Dora en juf Myrthe, gewerkt rond het thema "lente". Ze gingen op zoek naar kriebeldiertjes, zaaiden bloemen en maakten een blote voetenpad.
Ze leerden het boek "Rupsje Nooitgenoeg" kennen. Die bleek trouwens heel veel honger te hebben ! Ook over bijtjes en hun lekkere honing werd veel geleerd.
Gelukkig was het mooi weer en konden ze genieten van de zon en lekker wroeten en ploeteren in de aarde !
Uiteraard moest er ook nog heel wat geknutseld worden voor het schoolfeest en in al die drukte mochten ook onze mama's zeker niet vergeten worden. De kleuters hebben met heel veel plezier lekker geurende zeepjes gemaakt!
Er is mij ingefluisterd dat het volgende thema over piraten zal gaan!
 
Pasen
We zijn al weer beland in de paasvakantie! En of onze kleuters een vakantie verdiend hebben!!! Ze hebben de afgelopen weken weer heel wat nieuwe dingen geleerd! In onze klas stond alles al in het teken van de lente en Pasen. We hebben geknutseld, onze fijne motoriek geoefend, computerspelletjes gespeeld, kippenhokken gebouwd in de blokkenhoek en nog zo veel meer..... 
tussen al deze activiteiten mochten we ook nog naar een toneeltje gaan kijken en werden we door meneer Frans uitgenodigd om aardappelen gaan te planten in zijn moestuin! En dat was hard werken hoor!
Fijne vakantie iedereen!
 
Carnaval
Vrijdag vierden we in onze school carnaval. In de voormiddag hebben we samen met de derde kleuterklas een kleine modeshow opgevoerd en heel veel gedanst!
In de namiddag zijn we in stoet door het dorp getrokken en nadien kregen we een drankje en chips!  Het was een hele fijne, maar vermoeiende dag.
Laat de vakantie nu maar beginnen! Hopelijk kunnen we een beetje van de zon genieten en daarna vliegen we er weer in!
Tot binnenkort!
Ruimte, Roodkapje en een beetje Valentijn.
Deze maand werkten we in onze klas rond ruimte, roodkapje en valentijn.Zo kregen we bij thema ruimte bezoek van Bloppie, het ruimtemannetje. Hij vloog met zijn raket naar de aarde en kon niet meer terug. Dus gingen we aan de slag en maakten verschillende raketten. We onderzochten allerlei moeren en bouten. We reden met de beebot en maakten een nieuwe planeet voor Bloppie.
Bij Roodkapje werd het sprookje op verschillende manieren verteld en konden de kleuters het verhaal ook naspelen. We deden het ook net als in het theater. Sommige kleuters voerden een toneeltje op en de anderen waren het publiek. Er zitten zeker toekomstige acteurs en actrices in de klas! We hebben ook nog woordjes nagemaakt en een matrix opgelost. We hebben geschilderd en een wolvengezicht gemaakt, roodkapjes puzzels gemaakt en de vertelstenen waren ook een succes. Samen met juf Hilde Bos speelden we poppenkast.
En natuurlijk leerden we ook weer een liedje waar we nog een spelletje mee speelden. Ondertussen oefenden we onze fijne motoriek met insteekvormen waar we bloemen mee maakten.
Op het einde van de week maakten we nog wat klasversiering voor valentijn . We leerden " ik hou van jou" zeggen in het Engels en het Spaans. En als kers op de taart maakten we een echt hartjeskunstwerk!
Zoals jullie kunnen zien hebben onze kleuters weer een heleboel nieuwe dingen geleerd! En nu is het aftellen naar carnaval!
 
Mijn lichaam en ziek zijn.
Ons thema ziek zijn en mijn lichaam zit er weeral op! Onze kleuters  maakten ook kennis met Beertje Brecht. Ons EHBO beertje dat allerlei leerrijke avonturen beleeft! De poppenhoek werd omgetoverd tot dokterspraktijk en de winkel werd een apotheek. We leerden wat we allemaal met onze lichaamsdelen kunnen doen. We hebben geschilderd, getekend, gekleefd, gestempeld, gedanst, onze fijne motoriek geoefend, geexperimenteerd met spuitjes en pipetjes, op  de computer gespeeld, gebouwd , een liedje en versje geleerd en nog zo veel meer!
En we zijn allemaal blij dat we niet echt ziek zijn en volgende week aan een nieuw thema kunnen beginnen! 
hohttps://ptos.app.goo.gl/KdwGDyudqb6MMUCA7
Bijna kerstmis!!!
Nog een paar nachtjes slapen en we kunnen weer kerstmis vieren! Ook in onze klas hebben we afgeteld naar de feestdagen! We hebben geschilderd, gestempeld, gekleefd, gekleurd, spelletjes gespeeld, onze fijne motoriek geoefend, matrixen gemaakt, het kerstverhaal nagespeeld, een kerstboom versierd in onze poppenhoek met kerstgerief uit onze kerstwinkel,..... En onze kleuters kunnen allemaal al een kerstboom tekenen! En uiteraard hebben we de laatste schooldag een beetje feestgevierd in onze kerstkleedjes! Met chips en snoepjes! Voor één keer moesten onze kleuters niet al hun bokes opeten s'middags!
En dan hebben we nog zoveel andere dingen gedaan waar de juffen niet altijd foto's van hebben getrokken! Zo hebben we elke dag onze nieuwjaarsbrief geoefend!
En de juffen zijn supertrots, want onze kleuters doen dit fantastisch!!!!
Fijne feestdagen iedereen!
 
 
Wij wachten op de Sint!
 
Het waren spannende tijden in onze klas. We hebben ons immers voorbereid op de komst van de Sint! We schreven een brief vol kusjes en maakten klasversieringen. We hebben geschilderd, pepernoten gemaakt, met houtskool gewerkt, verkleedkleren aangetrokken en nog zo veel meer...Dinsdagnacht brachten de pieten een bezoek aan onze school en lieten koekjes en snoepjes achter.Natuurlijk hebben we ook onze schoen gezet, want vrijdag 3 december was het zover...De Sint had voor elke klas een speciale boodschap ingesproken en wat lekkers achtergelaten. Wat was dat leuk! 
 
Oktober = herfstmaand
Onze eerste week na de herfstvakantie zit er alweer op. Vorige maand  hebben we uiteraard heel veel aandacht besteed aan het mooiste seizoen van het jaar nl. de herfst. Onze kleuters mochten ook nog wat vertellen over hun huisdieren. We hebben geschilderd, gestempeld, geteld, ontdekt,.... en ook nog heel veel gespeeld!
En nu komen er heel spannende weken aan!
Welkom in de 2de kleuterklas!
 
Wat gaat de tijd toch snel. De eerste maand van het nieuwe schooljaar zit er al op! Onze kleuters hebben zich allemaal vlot aangepast aan hun nieuwe klas en de nieuwe juffen ! Ze hebben ruim de tijd gekregen om alle hoeken in de klas te verkennen. We zijn klaar om aan de volgende maand te beginnen!