6de leerjaar

Electrospel met pete- en metekindjes

Tijdens de lessen wereldoriëntatie (techniek) maakten we zelf een electrospel. We gingen aan de slag met een schoendoos, een lampje, een batterij en allerlei elektrische geleiders. Wanneer al de verbindingen in orde waren en we het lampje aan het branden kregen, voorzagen we ons electrospel van allerlei rekenoefeningen voor het eerste leerjaar. Na alles nog eens dubbel te checken speelden we ons electrospel samen met de leerlingen van het eerste leerjaar. Een dikke duim voor al de knappe electrospelletjes! 

Foto's electrospel

Knikkerbaan met pete- en metekindjes 

Foto's knikkerbaan

Cursus reanimatietechnieken

Op 17 februari kregen we les van een vrijwilligster van Het Rode Kruis. 
Eerst kregen we wat uitleg over het toedienen van de eerste zorg en wat te doen bij een ademhalingsstilstand. 
Nadien staken we zelf onze handen uit de mouwen en mochten we de aangeleerde reanimatietechnieken toepassen op een pop. 
Een heel toffe en leerrijke ervaring! Bovendien behaalde iedereen die meedeed een attest voor hun goede werkwijze tijdens de reanimatie. Proficiat! 

Foto's reanimatietechnieken

Hoera, onze pete- en metekindjes kennen alle letters! 

Wauw, onze pete- en metekindjes hebben al de verschillende letters geleerd in het eerste leerjaar. Dat verdient een feestje! 
We speelden samen spelletjes waarbij al de geleerde letters aan bod kwamen. We sloten onze dag af met een glaasje kinderchampagne, letterkoekjes en een echte diploma-uitreiking. We kunnen weer heel trots zijn op onze pete- en metekindjes. Knap gedaan! 

Foto's letterfeest

Bezoek Lierse scholen 

Foto's Lierse scholen

Bezoek Kesselse Heide 

Foto's Kesselse Heide

Boomplantactie

Op 21 januari trokken we onze bottinnen aan en namen we deel aan de boomplantactie. 's Morgens trokken we te voet naar het skatepark waar we samen met andere klassen en scholen heel wat boompjes hebben geplant, in totaal gaat het om zo'n 1220 bomen. Na al ons harde werk werden we beloond met een warme chocomelk. Heerlijke afsluiter! 

Foto's boomplantactie

Githo op bezoek

Op 17/12 kwam het Githo op bezoek. Aan de hand van verschillende proefjes en spelletjes konden wij al eens proeven van de verschillende richtingen die het Githo te bieden heeft. Zo kwam onder andere wetenschap, techniek en ondernemen aan bod. 

Foto's bezoek Githo

Kerstfeestje 

Geen les, cadeautjes, een kerstfilm, leuk gezelschap en veel eten. Wat moet je nog meer hebben voor een geslaagd kerstfeestje? We maakten er een gezellige dag van in de klas en zongen samen met al de klassen kerstliedjes op de speelplaats. Kortom: een ideale afsluiter voor de start van onze verlengde vakantie! 

Foto's kerstfeestje

Reverse video 

Tijdens de lessen muzische vorming gingen we zelf aan de slag om een reverse video te maken. Bij een reverse video worden de videobeelden van achter naar voren afgespeeld waardoor je 'special' effects krijgt. Iedereen bedacht zelf een handeling en bracht hiervoor het nodige materiaal mee. Nadien gingen we zelf aan de slag met het filmen en monteren van de beelden. Het resultaat kunnen jullie hieronder bewonderen!

Reverse video

Toonmomentje pete- en metekindjes

In de klas oefenden we gedichtjes in en maakten we gepersonaliseerde rijmpjes voor onze pete- en metekindjes van het eerste leerjaar. Na het zoeken van gepaste verkleedkledij en attributen waren we helemaal klaar om dit voor te brengen voor de kindjes van het eerste leerjaar. Ze vonden het heel geslaagd en genoten en lachten tijdens ons optreden. Als kers op de taart kregen al de pete- en metekindjes nog een tekening waarin het gepersonaliseerde rijmpje verwerkt was. Het waren leuke toonmomentjes, zeker voor herhaling vatbaar!

Foto's toonmoment

Sportdag

Op woensdag 29 september proefden we, tijdens de dag van de sportclub, van verschillende sporten. Een hele voormiddag hebben we ons beste beentje voorgezet en ons volledig (sportief) uitgeleefd. We beoefenden voetbal, korfbal, karaté en levende stratego. En of het een topvoormiddag was! 

 Foto's sportdag