6de leerjaar

Githo op bezoek

Op 17/12 kwam het Githo op bezoek. Aan de hand van verschillende proefjes en spelletjes konden wij al eens proeven van de verschillende richtingen die het Githo te bieden heeft. Zo kwam onder andere wetenschap, techniek en ondernemen aan bod. 

Foto's bezoek Githo

Kerstfeestje 

Geen les, cadeautjes, een kerstfilm, leuk gezelschap en veel eten. Wat moet je nog meer hebben voor een geslaagd kerstfeestje? We maakten er een gezellige dag van in de klas en zongen samen met al de klassen kerstliedjes op de speelplaats. Kortom: een ideale afsluiter voor de start van onze verlengde vakantie! 

Foto's kerstfeestje

Reverse video 

Tijdens de lessen muzische vorming gingen we zelf aan de slag om een reverse video te maken. Bij een reverse video worden de videobeelden van achter naar voren afgespeeld waardoor je 'special' effects krijgt. Iedereen bedacht zelf een handeling en bracht hiervoor het nodige materiaal mee. Nadien gingen we zelf aan de slag met het filmen en monteren van de beelden. Het resultaat kunnen jullie hieronder bewonderen!

Reverse video

Toonmomentje pete- en metekindjes

In de klas oefenden we gedichtjes in en maakten we gepersonaliseerde rijmpjes voor onze pete- en metekindjes van het eerste leerjaar. Na het zoeken van gepaste verkleedkledij en attributen waren we helemaal klaar om dit voor te brengen voor de kindjes van het eerste leerjaar. Ze vonden het heel geslaagd en genoten en lachten tijdens ons optreden. Als kers op de taart kregen al de pete- en metekindjes nog een tekening waarin het gepersonaliseerde rijmpje verwerkt was. Het waren leuke toonmomentjes, zeker voor herhaling vatbaar!

Foto's toonmoment

Sportdag

Op woensdag 29 september proefden we, tijdens de dag van de sportclub, van verschillende sporten. Een hele voormiddag hebben we ons beste beentje voorgezet en ons volledig (sportief) uitgeleefd. We beoefenden voetbal, korfbal, karaté en levende stratego. En of het een topvoormiddag was! 

 Foto's sportdag