5de leerjaar

We nemen afscheid van het zesde leerjaar!

Bekijk hier het filmpje: https://photos.app.goo.gl/vMuDXNcvJEnmdbum7

Al dag 4 in Sart-lez-Spa

Vandaag is het al de voorlaatste dag…. We stapten goed gezind richting Spa.  Onderweg hielden we halt aan het skydive vliegveld van Spa en konden we kleine vliegtuigjes zien opstijgen van waaruit parachutisten sprongen.  Aangekomen op het domein van Bérenzinne, stond er ons een lekkere bbq te wachten in een blokhut.  Nadien bezochten we het bosmuseum.  Men had hier slecht weer voorspeld dus hadden we een treintje voorzien om terug te komen maar nu was het hier toch snikheet en was het een welgekomen verrassing dat het treintje ons thuisbracht. Na een verfrissende douche hebben we ons free-podium gedaan, nog wat gespeeld en iedereen rustig in bed proberen te leggen.

Foto's zijn hier te vinden: https://photos.app.goo.gl/KifZ2HpRqjDJz7rL8

 

Onze 3de dag in Sart-lez-Spa

Onze derde dag in Sart-lez-Spa startte gisteren met een busrit naar Spa.  Daar aangekomen maakten we een wandeltocht door Spa en konden we de mooie gebouwen die men volop aan het opknappen is, bewonderen.

Omstreeks half 11 stapten we de fabriek van Spa binnen waar we met behulp van i-pads een tiental vragen konden beantwoorden.  Een gratis T-shirt en 2 flesjes Spa rijker reden we terug naar ons verblijf om na het eten vlug naar de Hoëgne te vertrekken.  Daar hebben we heel wat steentjes in de rivier verlegd en zijn er vol ijver mooie dammen gebouwd.

Na het avondeten hebben we met de hele groep een quiz gedaan.  Er werd luidkeels meegezongen met de muziekronde, actua kwam aan bod, voor velen was de sportronde leuk en als rode draad moesten er raadsels en droedels opgelost worden.  Het was een gevulde avond en we lagen ook een beetje later in ons bed.  Rugzakje klaar om de volgende dag op tijd aan de dagtocht te beginnen.

Hier al wel de foto's: https://photos.app.goo.gl/rMcaKy36dJxTjKTn8

Dag 2 van de bosklassen

Vandaag zijn we met een jarige wakker geworden : Febe werd 11 jaar.  Nadien hebben we de dieren uit de streek onder de loep genomen, enkele spelletjes van de homo Sapinièros gespeeld en ons best gedaan om een briefje te schrijven naar het thuisfront.  Maar of ze zullen aankomen….. we hebben gemerkt dat het schrijven van een adres voor sommigen niet zo simpel is. Na de middag wandelden we naar het dorpje Sart.  Daar hebben we een fotozoektocht gedaan.  Terug bij ons huis speelden we estafetten, aten we lekkere vidé en namen we een verfrissende douche.  In pyjama hebben we de dag al zingend afgesloten. 

Hier nog enkele foto's: https://photos.app.goo.gl/TS1DafwiPKDUmS7E9


 

Onze eerste dag bosklassen

We zijn goed van start gegaan op onze bosklassen.  De busreis verliep zeer vlot, heel enthousiast bewonderden de leerlingen de eerste “bergen” die we tegenkwamen, even kon de bus niet verder omdat een boer juist zijn koeien overliet maar eens in de grotten van Remouchamps aangekomen was iedereen heel geïnteresseerd in de uitleg over de stalagmieten en de stalagtieten.  In een bootje duwde de gids ons terug naar de uitgang en toen we buitenkwamen was de regen, die we tijdens de busreis hadden, ook verdwenen.  Aangekomen in Sart-Lez-Spa hebben we direct een lekker middagmaal verorberd en dan terug de bus in gestapt om ons te laten droppen op de Baraque Michel.  We denken dat er vandaag al veel leerlingen hun grenzen verlegd hebben want ze hebben fantastisch gewandeld, eerst 5 km door de Venen en nadien 5 km naast de Hoëgne, wat ze trouwens heel avontuurlijk vonden. Juist op tijd terug voor het avondmaal, lekkere spaghetti, en dan natuurlijk de kamers in orde maken.  Nadien nog even een bosspel gespeeld, 2 opdrachten van onze ‘homo Sapinièros’ gedaan en dan is het tijd om te ondervinden of de bedden hier goed slapen.  Het was een gevulde dag en ik denk niet dat we lang zullen moeten rondlopen op de gang.  Dan kunnen wij ook even met de beentjes omhoog zitten want ook wij voelen de lange wandeling…..

Hier heel wat foto's:

https://photos.app.goo.gl/8tsiKGpCrcDANBtx5

 

 

 

Sponsortocht ten voordele van NCOS

sponsortocht

Op vrijdag 1 april stapten we met de klas 10 km.  We werden allemaal door familie en vrienden gesponsord en dat sposorgeld bezorgden we aan het Nijlens Comité voor Ontwikkelingssamenwerking. De helft van het ingezamelde bedrag werd gestort op de rekening van consortium 12 12 om hulp te bieden bij de humanitaire crisis die wordt veroorzaakt door de oorlog in Oekraïne. De andere helft van het budget werd verdeeld onder de volgende ontwikkelingsgroepen: Broederlijk Delen, Nijlen voor Hodora, 11.11.11, Unicef, Oxfam Wereldwinkels en Amnesty International.

Om 8u40 startten we de wandeltocht naar de Klokkenlaan te Nijlen waar we aan allerlei activiteiten, georganiseerd door de verschillende organisaties, konden deelnemen.

Tussendoor een heerlijke warme chocomelk was welkom, want het was frisjes die dag.

Na het eten van een hotdog, hamburger of een broodje kaas stapten we terug naar Bevel.  

Meer foto's: https://photos.app.goo.gl/ubqZAd7RuZK1MbdG9

 

Het vijfde leerjaar, de bruggenbouwers van de toekomst!

Tijdens de lessen van W.O. leerden we over verschillende soorten bruggen. 

Als verwerking van deze lessen moesten de leerlingen zelf aan de slag en bouwden ze met allerlei materialen in groepjes een brug.  Er werden eerst schetsen gemaakt en alles werd vooraf druk besproken.

De resultaten kunnen jullie hier zien: https://photos.app.goo.gl/2yiUJMMWu2oDTrXq7

brug 1   

  brug 2 

brug 3     

 

brug 5

brug 4

 

 

Whizzkidswedstrijd

download

Wij deden ook dit schooljaar mee aan de whizzkidswedstrijd voor het vijfde leerjaar.

In de periode van oktober tot maart kregen de leerlingen 3 vragenreeksen met telkens 15 opdrachten die in een tijdspanne van 4 weken per reeks moesten opgelost worden.  De leerlingen werkten in groep, per twee en ook individueel aan de ICT-opdrachten.  Zo maakten de leerlingen kennis met heel wat educatieve websites om de antwoorden te vinden.  Ze leerden ook met programma's werken om te programmeren.  Voor sommige leerlingen was het telkens een uitdaging om de antwoorden te vinden.  Onze totaalscore op de drie vragenreeksen was 427 op 450.

                     Een dikke pluim en een knappe prestatie van de 5de klassers!!

We behaalden in het totaal meer dan 80%. Daardoor maken we kans om uitgeloot te worden als winnaar van de stadsklas naar Ieper. Deze prijs wordt verloot op vrijdag 25 maart 2022.  Voor de halve finale werden we spijtig genoeg niet uitgeloot, slechts 50 groepen mochten deelnemen.


1001 bomencampagne: aanplantactie op de site van het skatepark te Bevel

Op vrijdag 21 janauari namen de leerlingen van het vijfde leerjaar deel aan de aanplantactie van nieuwe bomen aan het skatepark van Bevel. 

Elke leerling mocht tien boompjes planten.  Samen met enkele begeleiders werden de boompjes geplant en kuilen gevuld. 

Nu maar hopen dat alles goed kan groeien!  Hier kunnen jullie nog meer foto's bekijken: https://photos.app.goo.gl/dAoiraZwtp6rFyps6

boomplant

 

De kerstwensen van het 5de leerjaar

Samen met juf Marie maakten de leerlingen een videoclip met daarin hun kerstwensen voor iedere bezoeker van deze site.  

Hier kunnen jullie de videoclip bekijken: https://youtu.be/3Ri5mGIQvs8

20211216 132440

Gelukkige Kerst
Een Gezond Nieuwjaar
Wees goed voor jezelf
en lief voor elkaar!


Meer nieuws over de Kinderraad van Nijlen

De winnaar van de verkiezing werd Zjef Hermans.  Proficiat Zjef!  Ook een pluim voor Elize die zich engageerde voor deze verkiezingen.  Op 21 december mocht Zjef plechtig de eed gaan afleggen in het gemeentehuis van Nijlen. https://photos.app.goo.gl/zxecMEdatoW27NzW7  Wij hopen alvast dat hij enkele programmapunten kan realiseren!


Kinderraad Nijlen

Ook dit schooljaar organiseren we Ook met het vijfde leerjaar een verkiezing voor de KINDERRAAD van NIJLEN.   Twee leerlingen uit onze klas zijn kandidaat om onze school gedurende twee schooljaren te vertegenwoordigen in de kinderraad.  Zjef Hermans (klik op de naam en bekijk de flyer) en Elize Pauwels (klik op de naam en bekijk de flyer) zijn onze kandidaten.  Op dinsdag 7 december organiseren we de verkiezing.  De leerlingen van het vijfde en het zesde leerjaar zullen digitaal kunnen stemmen.  De leerlingen van L1, L2, L3 en L4 stemmen op papier.  


Pompoensoep met spinnetjes!

Enkele dagen voor de herfstvakantie maakten we tijdens een hoekenwerk met z'n allen pompoensoep met spinnetjes.  Iedereen werkte mee aan de bereiding van de soep: pompoen en uien snijden (met de nodige traantjes) en ook nog tomaten pellen en snijden.  De leerlingen die niet aan het werk waren in de keuken maakten ondertussen allerlei opdrachten in het thema 'HALLOWEEN'  Natuurlijk hebben we ook van de soep geproefd.  's Middags aten we allemaal heerlijke, verse soep.

20211026 115346    20211026 115333    20211026 115245   20211026 115225    20211026 115214


De Haka van onze klas!

Samen met juf Marie maaakten we in het thema 'Je kun(s)t het!' een Haka.  Bekijk hier het filmpje:

https://photos.app.goo.gl/jowb9gkyGZHHPKiX8

Week van het bos, een bezoek aan Kruiskensberg

De speurneuzen van het vijfde leerjaar brachten vrijdag 15 oktober een bezoek aan Kruiskensberg.  

20211015 102645

Meer foto's vinden jullie hier: https://photos.app.goo.gl/4NX4EVofaC7Erv4w6

Aan het werk in de klas

20211012 100113       

20211012 100124

20211012 100129

20211012 100140

 

Dag van de sportclub / Sportdag

20210929 120619

Woensdag 29 september was het dag van de sportclub, maar ook sportdag in de lagere school.  Iedereen kwam in de outfit van zijn/haar favoriete sport.  In de zaal maakten we kennis met KARATE en was er ook tijd om deel te nemen aan DANS.
Na de pauze trokken we naar het grasveld achter de kerk waar we ons konden uitleven bij KORFBAL.  Voor de laatste sport trokken we naar de terreinen van KFC BEVEL.  Daar kregen we voetbaltraining van twee enthousiaste trainers.  We eindigden daar met een voetbalmatch.

Het was een fijne aangename, zeer actieve sportdag! 

Dank aan juf An, voor de vlotte organisatie.  Dank aan de vrijwilligers die dit voor ons mogelijk maakten!!!

Meer foto's kunnen jullie vinden in de galerij.

 

Ons jaarthema dit schooljaar:

je kunst het

 

 

Welkom in het vijfde leerjaar!

Bij juf Martine en juf Marie!

deurhanger 1