1ste leerjaar

Kerstfeestje

Geen les, cadeautjes, een film, leuk gezelschap en veel eten. Wat moet je nog meer hebben voor een geslaagd kerstfeestje? We maakten er een gezellige dag van in de klas en zongen samen met al de klassen kerstliedjes op de speelplaats. Kortom: een ideale afsluiter voor de start van onze verlengde vakantie! 

Klik hier voor de foto's.

Toonmomentje peters en meters

Onze peters en meters van het zesde leerjaar oefenden in de klas gedichtjes in en maakten gepersonaliseerde rijmpjes voor ons. Verkleed en met gepaste attributen stonden ze klaar voor hun toonmomentje. We hebben heel hard gelachen en vonden het meer dan geslaagd. Als kers op de taart kregen we een tekening waarin het gepersonaliseerde rijmpje verwerkt was. Het waren leuke toonmomentjes, zeker voor herhaling vatbaar!

Klik hier voor de foto's.

Sinterklaas

Jammer genoeg kon Sinterklaas er dit jaar niet bijzijn op school. Toch beleefden we een hele leuke dag! We zongen 's morgens liedjes met de hele school, we speelden spelletjes en kregen heel wat lekkers. Verder lieten de Sint en zijn Pieten ook een leuke en grappige videoboodschap achter in de klas. In de videoboodschap kregen we ter horen dat er dit jaar alleen maar brave kindjes waren in het eerste leerjaar!

Klik hier voor de foto's.

Hoor wie klopt daar kinderen? 

Oh, nee! Deze ochtend troffen we in de klas een ware rommelboel aan. De klas werd 's nachts helemaal op stelten gezet door de Zwarte Pieten. Samen hebben we ons beste beentje voorgezet om de klas er weer spik en span te laten uitzien. En of we hierin geslaagd zijn! Verder kregen we ook lekkere snoepjes van de Sint en zijn Pieten. Hmm, dat heeft gesmaakt! 

Klik hier voor de foto's. 

 

Op uitstap met juf Joke 

Tijdens juf Joke haar stage gingen we samen naar het kerkhof. We bekeken verschillende grafstenen en bewonderden het monument van de oorlog. De volgende dag trokken we er opnieuw op uit. Zo gingen we op zoek naar kriebelbeestjes. We hebben er heel wat gevonden. Oh, wat was dat leuk!

Klik hier voor de foto's.