1ste leerjaar

Electrospel peters en meters 

Tijdens de lessen techniek maakten de leerlingen van het zesde leerjaar zelf een electrospel. Ze gingen aan de slag met een schoendoos, een lampje, een batterij en allerlei elektrische geleiders. Ze voorzagen het electrospel van allerlei rekenoefeningetjes voor de leerlingen van het eerste leerjaar. Nadat onze peters en meters nog eens goed hadden nagekeken of alles werkte, mochten wij de verschillende spelletjes samen met hen spelen. Bedankt peters en meters voor het fijne moment! 

Foto's electrospel

Knikkerbaan peters en meters

Onze peters en meters maakten tijdens de les een knikkerbaan met allerlei kosteloos materiaal. Wij mochten deze samen met hen eens uittesten. We waren heel enthousiast over de opbouw van verschillende knikkerbanen en vonden het heel leuk. Een dikke pluim voor onze peters en meters!

Foto's knikkerbaan

Hoera, wij kennen al de letters! 

Joepie, wij hebben al de letters geleerd. Dat verdient een feestje! 
We speelden samen met onze peters en meters spelletjes waarbij al de geleerde letters aan bod kwamen. We sloten onze dag af met een glaasje kinderchampagne, letterkoekjes en een echte diploma-uitreiking. Superfijn! De meters en peters en de juffen zijn heel trots. Knap gedaan! 

Foto's letterfeest

Kerstfeestje

Geen les, cadeautjes, een film, leuk gezelschap en veel eten. Wat moet je nog meer hebben voor een geslaagd kerstfeestje? We maakten er een gezellige dag van in de klas en zongen samen met al de klassen kerstliedjes op de speelplaats. Kortom: een ideale afsluiter voor de start van onze verlengde vakantie! 

Klik hier voor de foto's.

Toonmomentje peters en meters

Onze peters en meters van het zesde leerjaar oefenden in de klas gedichtjes in en maakten gepersonaliseerde rijmpjes voor ons. Verkleed en met gepaste attributen stonden ze klaar voor hun toonmomentje. We hebben heel hard gelachen en vonden het meer dan geslaagd. Als kers op de taart kregen we een tekening waarin het gepersonaliseerde rijmpje verwerkt was. Het waren leuke toonmomentjes, zeker voor herhaling vatbaar!

Klik hier voor de foto's.

Sinterklaas

Jammer genoeg kon Sinterklaas er dit jaar niet bijzijn op school. Toch beleefden we een hele leuke dag! We zongen 's morgens liedjes met de hele school, we speelden spelletjes en kregen heel wat lekkers. Verder lieten de Sint en zijn Pieten ook een leuke en grappige videoboodschap achter in de klas. In de videoboodschap kregen we ter horen dat er dit jaar alleen maar brave kindjes waren in het eerste leerjaar!

Klik hier voor de foto's.

Hoor wie klopt daar kinderen? 

Oh, nee! Deze ochtend troffen we in de klas een ware rommelboel aan. De klas werd 's nachts helemaal op stelten gezet door de Zwarte Pieten. Samen hebben we ons beste beentje voorgezet om de klas er weer spik en span te laten uitzien. En of we hierin geslaagd zijn! Verder kregen we ook lekkere snoepjes van de Sint en zijn Pieten. Hmm, dat heeft gesmaakt! 

Klik hier voor de foto's. 

 

Op uitstap met juf Joke 

Tijdens juf Joke haar stage gingen we samen naar het kerkhof. We bekeken verschillende grafstenen en bewonderden het monument van de oorlog. De volgende dag trokken we er opnieuw op uit. Zo gingen we op zoek naar kriebelbeestjes. We hebben er heel wat gevonden. Oh, wat was dat leuk!

Klik hier voor de foto's.